imageFör ett tag sedan var jag med på en kvinnosamling i en av kyrkorna i stan. Det var ca 100 kvinnor samlade och det var en riktig festkväll med mat, lotterier, föredrag och sång. När en kvinna går fram på scenen och sjunger en sång öppnas dammluckorna på mig och tårarna rinner. Jag blir så berörd av denna sång. Samtidigt  blir jag orolig att jag ska få svarta ränder av mascara i ansiktet bland alla dessa piffade kvinnor (jag lovar de är extremt piffade). Tar upp en näsduk och försöker lite diskret stoppa flödet. Kan inte se att någon annan av alla dessa kvinnor beter sig som mig och samtidigt som jag låter mig beröras av sången och texten så känns det hela lite pinsamt.

Igår var det dags igen. Jag skulle tacka av en fröken på skolan i samband med skolavslutningen och tårarna rinner. Denna fröken har betytt mycket för mina barn och nu kommer de inte att ha henne något mer.

Ja, jag har lätt för att bli berörd. Jag håller inte tillbaka känslorna när jag ser en film eller läser en bok som griper tag. Att visa sina känslor kan göra att man känner sig sårbar, men att inte låta sig beröras av en sång eller en text skulle vara outhärdligt.

Varför gråter man?  Varför kommer det tårar, det känns väl ganska onödigt? Visst jag gråter när jag är ledsen, men uppenbarligen även när jag blir berörd.

Det mest förbjudna är att jag även gråter när jag blir arg och det tycker jag är ett problem. Det har till och med hänt att jag gråtit på jobbet. En chef som jag hade sa att det var inte okey att gråta på jobbet. Tyvärr var det inget som jag kunde göra något åt, utan det var nog snarare så att han inte visste hur han skulle hantera en gråtande kvinna. Tro inte att jag är en lip-sill hela tiden, men det har hänt att tårarna kommit några gånger på jobbet de senaste åren när jag blivit arg eller ledsen. Känslorna har svallat över helt enkelt. Är det ok att gråta på jobbet?

Jag tror att det är ännu mer ”svårt” för en man att visa att han blir berörd. En man jag  känner var på ishockey och blir så berörd att tårarna började rinna under en match, vilket han upplevde som en aning pinsamt.

Men tänk ändå vilken härlig känsla det är att låta sig beröras av en text eller en sång till tröst, glädje, uppmuntran, skratt eller tårar.

Kram