Läsesalongen

Där böckerna får liv

Bokbloggen utan läsare

image

Nu har jag haft min blogg i några månader och om jag ska vara ärlig så tror jag inte att jag har några läsare. Beror detta på att min blogg är sämre än andras? Nej, jag tror inte det. Jag tror det beror på att det finns så många andra bloggar och intressanta artiklar att läsa på nätet. Mängden av information är för stor helt enkelt. Kanhända att jag  inte heller är världens bästa på att marknadsföra mig på sociala medier.

Är det här med läsare viktigt då? Självklart vore det ju kul om bloggen fick några läsare och att någon uppskattar vad jag skriver, men om jag rannsakar mitt hjärta så skriver jag nog för min egen skull. När det inre flödet flödar, är bloggen en bra kanal att få utlopp för sina tankar. Med det inre flödet menar jag flödet av kreativitet som är som en inre kraft.

Kreativiteten kan ju uttryckas på olika sätt genom konst, böcker, musik eller genom att baka fina tårtor. Att ge efter för sin kreativitet kan också vara att ta vara på sina gåvor och att vandra en själslig vandring. Självklart kan det under perioder råda kreativ vinter, då det inre flödet stumnar, men då gäller det att ta sig tid och hitta sitt inre flöde igen.  Kanske att det inre flödet även hindras av livet helt enkelt, av saker vi möter eller drabbas av utan att råda över det. Det kan även vara så att det vi möter i livet ofta är det som tar sig uttryck i det kreativa flödet, så som sorg, kärlek eller saknad. Jag tror att det kreativa flödet kan vara en kraft till glädje för dig och många andra, så fortsätt att skriva, måla, baka tårtor att flöda helt enkelt. Om man har några läsare spelar inte så stor roll, det är det inre flödet som är det viktiga.

Go with the flow – helt enkelt

4 kommentarer

 1. Nja, allt tar sin tid..! Efter ett tag kommer du får fler ”hits” via sökmotorerna.
  En annan sak kan ju vara att bredda innehållet med något mer än böcker, kanske naturupplevelser, fotografi eller liknande? Du behöver ju inte byta namnet för det; namnet anger bara huvudspåret vid skapandet och givetvis kan man sedan föra in flera huvudkategorier. Tycker jag iaf..

  • Läsesalongen

   juni 29, 2016 at 16:32

   Tack för tipset Matz, men jag ska nog hålla mig till att skriva om böcker. Kommer kanske att höra av mig för lite bloggmentorskap. Har samlat på mig några frågor. Kul att du tittade in på bloggen, då har jag ju en läsare i alla fall.

 2. Så fin blogg du har! Du gör helt rätt i att skriva om det du brinner för. Att bygga upp en läsekrets tar tid men skriver man om det man gillar brukar de dyka upp. Ett sätt att få andra bokbloggare att hitta till din fina blogg är att leta upp bloggar du gillar och kommentera där. Lycka till!

  • Läsesalongen

   juli 1, 2016 at 19:14

   Tack för tipset Anna. Ska nog kolla runt på lite bloggar och låta mig inspireras nu när jag får mer tid nu i sommar. Tack, att du tycker min blogg är fin. Det gör mig glad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Läsesalongen

Tema av Anders NorenUpp ↑