Läsesalongen

Där böckerna får liv

Eget rum – för att läsa

image

Författaren Wirginia Woolf betonade vikten av ett eget rum för att kunna skriva. Jag har skaffat mig ett eget rum för att kunna läsa. Ett eget rum för läsning är väl (nästan) lika viktigt som ett eget rum för att skriva, eller?

Läsa kan man göra var som helst, men hemma vill jag ha en bra läseplats.  Jag skaffade mig en så kallad loveseat (fåtölj för två personer) och bar ner en bokhylla som ingen använde och vips så fick jag ett eget rum för läsning.  Självklart hamnade min läsehörna framför kaminen i källaren, för många mysiga läsestunder i höst och vinter framför en sprakande brasa. I bokhyllan placerade jag alla olästa böcker som låg i högar lite var stans i huset. Det blev nästan en hel bokhylla med olästa böcker. Puh! Läslampan kanske inte är den bästa men den får duga så länge och kuddarna fyndade jag på Ullared nu i somras. Pläden har jag köpt på en av mina resor till Skottland och den kliar så där lagom mycket.

Nu har inte alla så stort hemma att man kan göra sig ett eget läserum, men en skön läseplats kan nog de flesta få till. Vad tycker du är viktigt för en bra läseplats?

2 Comments

  1. Vilken fin plats du har ordnat för dig! Själv läser jag mest i sängen, men jag har en dröm om en läshörna i vardagsrummet med farmors gungstol att sitta i. För mig är det viktigt med bra belysning när jag läser. Kanske inte världens mysigaste önskemål, men är man skumögd så är man:)

    • Läsesalongen

      augusti 10, 2016 at 20:43

      Tackar! Håller med om att belysningen är viktig.Hoppas att du får till en läshörna med gungstolen. Ser fram emot en bild på det på din insta som jag följer. 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2017 Läsesalongen

Tema av Anders NorenUpp ↑