image

image

Med utsikt över Edinburgh Castle skrevs första boken om Harry Potter

Med utsikt över Edinburgh Castle skrevs första boken om Harry Potter

Jag erkänner, jag har inte läst böckerna om Harry Potter. Jag har inte sett filmerna heller. Men för några veckor sedan besökte jag  platsen där Harry föddes, nämligen The Elephant house i Edinburg. The Elephant house är det café och tehus där J K Rowling skrev den första boken om Harry Potter, med utsikt över fantastiska Edinburgh Castle. The Elephant house öppnade 1995 och har sedan dess varit en plats där författare gärna suttit och skrivit.

Både Ian Rankin och Alexande McCall-Smith brukar tydligen också sitta här och skriva. The Elephant house förekommer  i deras böcker och noveller titt som tätt.

Det var faktiskt min chef som kände till The Elephant house och tog med mig dit. Vi köpte en var sin kopp choklad och han köpte även en kaka med formen av en elefant. Denna typ av kaka är bakad med någon slags smördeg som tydligen är typisk för Skottland. Just nu kommer jag inte ihåg vad kakorna kallas, den de såg goda ut.

Det märktes att stället hade WOW status bland Harry Potterfans. Många nyfikna kikade in genom fönstret till cafét.

Tänk att sådana fantastiska böcker kan skapas mitt ute bland en massa cafégäster, bland liv och rörelse. Ja, The Elephant house är ett helt vanligt café, men är ett måste att besöka för alla litteratur älskare. Jag kommer med all säkerhet att fika med Harry igen.