image

Jag har läst  STHLMQUEENS -Disa av Denice Rudberg. Detta är första delen i en serie om tre tjejer som lever i sus och dus i Stockholm.  Jag passade på att läsa/lyssna på boken som ljudbok när jag skrapade bort gammal tapet från väggarna i sovrummet. Just nu ser det ut som skrutt, men det blir fint till slut.

Disa börjar snart sitt nya jobb på en reklambyrå. Hon och de två bästa vännerna Simone och Mercedes är Sthlmqueens, ett kompisgäng som hängt ihop i flera år. Väninnorna betyder allt för Disa och livet är för det mesta en fest. Men allt är inte glammigt i hennes liv. Först dyker Theo upp och allt blir bara rörigt. Sedan kommer problemen på löpande band och till slut rämnar fasaden.

Vanligtvis är jag mycket förtjust i Denice Rudbergs böcker och främst hennes elegant crimeserie, men denna bok kunde jag ha lämnat oläst. Jag tyckte att karaktärerna var platta och ointressanta. Relationerna mellan karaktärerna  var ytliga. Jag fick ingen känsla för/ eller tyckte om huvudpersonerna, blev bara irreterad. Kanhända att unga vuxna tilltalas av denna bok, men den var inget för mig.

Läs hellre något annat av Rudberg.