imageimage
Om jag räknar lite snabbt så har jag ca 30 mat och -bakböcker. Böcker med fina bilder och goda recept som jag aldrig lagar. Kanske är det så att jag en dag blir kung i köket på grund av alla dessa fina böcker? Nej!så kommer det aldrig att bli. Därför blev jag själv lite förvånad att ännu en bakbok fick följa med hem från bokrean.

Boken som jag inte kunde motstå var Roy Fares United States of Cakes – Bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten. Mästerkonditorn Roy Fares har ett passionerat förhållande till amerikanska bakverk och ingenstans är bakverken så fantastiska som i Los Angeles, menar Fares. Boken är fylld av så fina bilder att man verkligen blir sugen på att baka.

Sagt och gjort, nu händer det jag bestämmer mig för att baka ett av recepten i boken.

Det får bli Fares Carrot Cake (morotskakan) på sidan 18. Jag ska erkänna att jag är lite skeptisk, för en del av dessa ”fina” receptböcker brukar ha så avancerade recept och så udda ingredienser att det är svårt att följa, men här är det inga problem. Här finns både anvisningar om hur många gram och hur många deciliter av en ingrediens som behövs. Visserligen går det åt ganska många bunkar, men jag har ju diskmaskin så det ska jag väl inte klaga på.

Ärligt! Denna morotskaka blev helt magiskt god och den  kommer jag garanterat att baka flera gånger. Måste säga att jag tycker att Fares har lyckats göra en mycket fin bakbok.

Hur är din relation till mat och -bakböcker? Hamnar de i bokhyllan som fina stilleben eller använder du Ernst recept på köttbullar eller bakar  du Carl-Jans mjuka pepparkaka med lingon?

Glad Påsk!

image