image

Vilken lycka att få ligga på stranden och läsa en riktigt bra pusseldeckare. För bra är den Snövit ska dö, riktigt bra.

En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn.

Snövit ska dö är en riktig pusseldeckare som utspelar sig i den lilla pittoreska byn Altenhain. På ytan ser allt perfekt ut, men under den fina fasaden finns lögner, svek och ondska. Intrigen är full av oanade vändningar och författaren lyckas väva ihop handlingen på ett makalöst sätt.

Möjligen blir det för många namn (personer att hålla reda på) och för många vändningar hit och dit, men har man inga problem med att hänga med så är Snövit ska dö en perfekt bok att krypa upp i soffan med.