image

Öppnas i händelse av min död

Till gårdagens bokcirkel hade vi läst boken Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty. Vad boken handlar om kan du läsa i länken här ovan. I boken får vi möta olika personer vars öden vävs samman av händelser som skett flera år tillbaka i tiden, men som kommit att påverka hela deras liv. Temat i boken är att det inte går att förutse vad som kommer att hända i livet och sammanfattas i  detta citat från slutet av boken.

Ingen av oss får någonsin veta alla vägar våra liv kunde och kanske borde ha tagit. Det är nog lika så gott. Vissa hemligheter bör förbli hemliga för alltid. Fråga Pandora.

Faktum är att jag tycker att detta var en av de bättre böckerna som jag läst på länge. Boken höll hela vägen. De andra damerna i cirkeln tyckte också att boken var bra. Möjligen att några av karaktärerna kändes överflödiga menade någon.

Jag kan erkänna att vi inte var helt fokuserade bara på boken under gårdagens cirkel, eftersom det var ett tag sedan vi möttes och vi hade en hel del annat att tala om.

Till nästa bokcirkel ska vi läsa boken Kvinna inför rätta av Louise Doughty.