imageimageimage

Ikväll är det äntligen dags att träffa de andra damerna i kvällens bokcirkel. Enligt mig är bokcirkeln den ultimata läsesalongen. Att få träffas, diskutera, skratta och äta tillsammans.

Vi i min bokcirkel har träffats under ett antal år. Vi är fyra kvinnor 40+. Vi träffas ungefär var sjätte vecka för att samtala om en bok som vi läst. Regeln är att boken måste finnas på pocket och den får inte vara äldre än två år. Vi har läst allt från ungdomsböcker, faktaromaner, deckare, chick litt och biografier. Vi pratar om bokens karaktärer, miljöer, intrigen och tema. Vad vi tycker om och vad vi inte gillar. Visst, ibland hamnar vi på något sidospår, men ganska ofta håller vi oss kring bokens handling. Vi för en loggbok över lästa böcker och vilket betyg som vi ger boken. Det svåraste av allt är att bestämma vilken bok som vi ska läsa till nästa gång.Dessa diskussioner tar lång tid men vi brukar komma överens till slut. Om jag föreslår en bok som sedan visar sig vara dålig får jag självklart höra det, och jag får nästan inte vara med och bestämma nästa bok. Fast det är inte så allvarligt menat. Hårt men rättvist.

Bokcirkeln betyder mycket för mig. Här får jag möjlighet att regelbundet träffa fina vänner och prata om livet.

Jag har ännu inte berättat för damerna att jag har börjat skriva om läsande och böcker i denna blogg ännu. Vi får väl se vad de säger.

Jag kommer att skriva och berätta om boken som vi läst och vad vi tyckte i ett kommande inlägg.

Hur gör ni i eran bokcirkel? Hur ofta träffas ni och vem bestämmer vad ni ska läsa. Hur många bör man vara? Vad betyder bokcirkeln för dig och din läsupplevelse?

Som ni ser på bilderna så tror jag att våren kommit hit till Närke idag.